panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaice. Ce sunt?

Panourile fotovoltaice sunt componente esențiale pentru sistemele solare fotovoltaice. Acestea transformă energia luminoasă din soare în energie electrică prin intermediul procesului numit fotovoltaism. Panourile fotovoltaice sunt compuse din celule fotovoltaice, care sunt acoperite cu materiale semi-conductoare precum siliciul.

Utilizarea de panouri fotovoltaice se efectuează în numeroase aplicații, inclusiv în producția de energie pentru case și afaceri, în centre de date și în aplicații navale. Acestea sunt extrem de populare pentru a reduce costurile cu energia și a contribui la protecția mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Instalarea panourilor fotovoltaice poate fi un proces complex, dar cu ajutorul unui contractor calificat, poate fi ușor și convenabil. După instalare, panourile fotovoltaice au nevoie de întreținere minimă, cu excepția verificărilor regulate ale performanței.

În concluzie, panourile fotovoltaice sunt o alegere populară pentru producătorii de energie care doresc să reducă costurile și să fie mai verzi. Acestea sunt fiabile, durabile și pot fi instalate cu ușurință pentru a genera energie electrică curată și regenerabilă.

panouri fotovoltaice
Panou fotovoltaic

Panou fotovoltaic Longi, 2278x1134x35mm, 550W

Brand  –   Astronergy
Model   –  CHSM72 – HC – 550W
Tip panou  –   monocristalin
Putere –   550 W
Tensiune Vmp   –  42.10 V
Intensitate Imp  –  13.06 A
Tensiune circuit deschis Voc  –  47.34 V
Scurt circuit Isc   –  13.90 A
Eficienta modul  –   21.3 %
Protectie   –  IP 68
Dimensiuni   –  2278 x 1134 x 35 mm
Greutate    – 26.9 Kg