Ventiloconvectoare

Ventiloconvectoarele sunt dispozitive de încălzire și răcire care combină ventilatoarele și bobinele de schimb termic într-un singur aparat. Acestea sunt utilizate pentru a furniza căldură sau răcoare într-o încăpere, fie în spații rezidențiale, fie în spații comerciale și industriale.

Model de perete
Model de pardoseală
Model de baie

Un ventiloconvector este format dintr-un ventilator care suflă aer peste o bobină de schimb termic. Această bobină este alimentată cu apă caldă sau rece, în funcție de necesități. Când ventilatorul suflă aer peste bobină, acesta transferă căldura sau răcoarea din apa circulantă către aerul din încăpere.

Ventiloconvectoarele pot fi instalate în diverse locuri, precum peretele, podeaua sau tavanul încăperii. Ele pot fi utilizate pentru a încălzi sau răci spațiile individuale sau pot fi integrate într-un sistem de climatizare centralizat pentru a controla temperatura în mai multe camere.

Avantajele ventiloconvectoarelor

Eficiență energetică: Ventiloconvectoarele pot fi foarte eficiente din punct de vedere energetic, deoarece utilizează apa caldă sau rece pentru a transfera căldura sau răcoarea, în loc de a genera direct aer cald sau rece.

Control individual: Ventiloconvectoarele pot fi controlate individual, permițând utilizatorilor să regleze temperatura în funcție de preferințele lor.

Răspuns rapid: Datorită ventilatoarelor și a bobinelor de schimb termic, ventiloconvectoarele pot încălzi sau răci rapid încăperea, oferind un răspuns rapid la schimbările de temperatură.

Flexibilitate în instalare: Datorită varietății de modele și opțiuni de instalare, ventiloconvectoarele pot fi integrate în diverse tipuri de construcții și pot fi amplasate în spații limitate.

Ventiloconvectoarele sunt utilizate în mod obișnuit în hoteluri, birouri, clădiri comerciale și rezidențiale, unde sunt necesare soluții eficiente de încălzire și răcire la nivel individual sau centralizat.

Ne poți contacta utilizând formularul de mai jos: