Tipuri de
sisteme fotovoltaice

Un sistem fotovoltaic on-grid este un sistem de energie solară care este conectat la rețeaua electrică principală a unei localități sau a unui oraș. Acesta folosește panouri solare pentru a transforma energia solară în energie electrică, care este apoi livrată în rețeaua electrică existentă.

Sistemele fotovoltaice on-grid sunt, de obicei, compuse din panouri solare montate pe acoperișul unei clădiri sau pe o structură specială de suport, un invertor solar care convertește curentul continuu generat de panouri în curent alternativ utilizabil și un contor bidirecțional care măsoară energia electrică produsă de sistem și energia electrică consumată din rețea.

Atunci când un sistem fotovoltaic on-grid produce mai multă energie decât este consumată în clădire, excesul de energie este distribuit în rețeaua electrică, iar proprietarul sistemului primește credit pentru energia livrată. Pe de altă parte, atunci când sistemul nu produce suficientă energie pentru a acoperi consumul clădirii, energia suplimentară necesară este preluată din rețeaua electrică.

Un sistem fotovoltaic off-grid este un sistem de energie solară care funcționează independent de rețeaua electrică principală. Acesta este proiectat pentru a furniza energie electrică în zone izolate sau în locații în care accesul la rețeaua electrică nu este disponibil sau este prea costisitor.

Un sistem fotovoltaic off-grid este format din panouri solare care captă energia solară și o transformă în curent continuu (DC), un regulator de încărcare care controlează încărcarea bateriilor, baterii pentru stocarea energiei electrice, un invertor care convertește curentul continuu în curent alternativ (AC) utilizabil și un sistem de control care gestionează fluxul de energie.

Panourile solare absorb energia solară și o convertesc în curent continuu, care este apoi folosit pentru a încărca bateriile. Bateriile stochează energia electrică pentru a putea fi utilizată în perioadele în care nu există suficientă lumină solară, cum ar fi noaptea sau în zilele înnorate. Invertorul convertește curentul continuu stocat în baterii în curent alternativ, care poate alimenta apoi echipamentele și aparatele electrice.

Deoarece un sistem fotovoltaic off-grid nu este conectat la rețeaua electrică principală, utilizatorii trebuie să își gestioneze și să își planifice consumul de energie pentru a se asigura că au suficientă energie stocată în baterii pentru a-și acoperi nevoile. Aceste sisteme sunt ideale pentru cabane, case rurale, corturi sau alte locații izolate unde costul de a aduce rețeaua electrică este prohibitiv sau infezabil.

Un sistem fotovoltaic hibrid este un sistem de energie solară care combină mai multe surse de energie pentru a asigura o alimentare electrică fiabilă și continuă. De obicei, un sistem fotovoltaic hibrid integrează panouri solare fotovoltaice cu alte surse de energie, cum ar fi generatoarele diesel sau eoliene, și utilizează baterii pentru stocarea energiei.

Principalele componente ale unui sistem fotovoltaic hibrid includ panouri solare fotovoltaice, un invertor solar, baterii pentru stocarea energiei, un sistem de control și un back-up box.

Panourile solare fotovoltaice convertesc energia solară în energie electrică, care poate fi utilizată direct pentru alimentarea echipamentelor sau încărcată în baterii pentru stocare. În timpul perioadelor cu soare abundent, sistemul poate oferi suficientă energie electrică pentru a acoperi necesitățile consumatorilor și pentru a încărca bateriile. În cazul în care nivelul de încărcare al bateriilor scade sau în perioadele cu puțină lumină solară, sursa suplimentară de energie, cum ar fi un generator diesel sau o turbină eoliană, poate fi activată pentru a furniza energie suplimentară.

Sistemul de control monitorizează și gestionează fluxul de energie dintre diferitele surse și consumatori, asigurând o distribuție eficientă și echilibrată a energiei electrice. Bateriile sunt utilizate pentru a stoca energia electrică surplus generată de panourile solare și pentru a o utiliza în perioadele de cerere crescută sau când nu există suficientă lumină solară disponibilă.

Părerea clienților noștri

Roman Musat
Read More
Recomand! De la prima conversație, pana la predarea lucrării, totul a decurs normal și foarte rapid. Tot procesul,inclusiv dobândirea calității de prosumator a durat puțin peste o luna de zile! 👍👍👍
Petre Nae
Read More
Foarte mulțumit de colaborare. Promptitudine și seriozitate maximă. Mulțumesc și recomand tuturor cunoscuților și nu numai.
Dorin-Ilie Constantin
Read More
Recomand independent energetic, ca fiind un colaborator profesionist si de incredere pentru orice companie, persoana cu care va relationa si apreciez serviciile sale de calitate.
Ciprian
Read More
Foarte prompti si seriosi. Dupa ce am asteptat 2 luni raspuns de la engie, i-am gasit pe facebook pe baietii astia. Am sunat si nu stiu daca am fost norocos dar au venit in aceeasi saptamana. Intr-o zi au instalat panourile iar a doua zi a venit electricianul si a pus in functiune invertorul.
Turcu Sorin
Read More
O experienta pozitiva, ma bucur ca i-am ales si i-am cunoscut, nimic de reproșat.
Andrei Chirita
Read More
Am montat doua sisteme fotovoltaice,20kw si 10kw,componente de calitate premium,montajul foarte rapid si profesionist. Recomand cu mare incredere!
Melinda Szilagyi
Read More
Mi-au instalat un sistem fotovoltaic de 8kw On-grid cu invertor Huawei 6kw monofazat hibrid ,cu montaj si punere in funcțiune inclusiv dosarul de prosumator, totul foarte rapid si la un preț foarte bun.
Simona Cepoi
Read More
Echipa de montaj: profesioniști, perfecționiști .... fără cuvinte. Recomand!
Bisog Corneliu
Read More
Sunt foarte buni în ceea ce fac. Am un sistem de 16 KWP. si intr-o zi de vară ajung la 120 KW/ zi.
Vasile Alb
Read More
Seriosi si prompti! Lucru de calitate, facut in timp util. Multumit de ei!
Previous
Next

Ne deplasăm în toată țara! ☀️

Screenshot 2023-01-11 141707
Producția Anuală Estimată